KINHTO TREYLER

Το γραφείο της ΕΑΑΣ/Ν. Φλώρινας είναι ανοικτό Τετάρτη και Παρασκευή και ώρες από 10:30 πμ έως 12:30 μμ

ΜΠΑΡΑ ΘΕΜΑΤΩΝ

Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Κατάργηση Επικύρωσης Εγγράφων



Οδηγίες για την κατάργηση της επικύρωσης και των πρωτότυπων εγγράφων σε ποιους φορείς ισχύει


Η Γενική Διεύθυνση Διοικητικής Οργάνωσης και Διαδικασιών εξέδωσε πριν από λίγες ημέρες οδηγό με συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις σχετικά με την κατάργηση της επικύρωσης στο δημόσιο, της προσκόμισης πρωτότυπων εγγράφων αλλά και την λίστα με τους φορείς που ισχύει το μέτρο αυτό για την διευκόλυνση των πολιτών και την μείωση της γραφειοκρατίας.

 ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ:

1. Ποιες υπηρεσίες και φορείς υποχρεούνται να εφαρμόσουν τη ρύθμιση; 
Η ρύθμιση εφαρμόζεται στο Δημόσιο, τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.),

Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Πότε πληρώνουμε και πότε όχι τους ιδιώτες γιατρούς του ΕΟΠΥΥ












    Σύγχυση επικρατεί στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ για το πότε πληρώνουν και πότε όχι τους συμβεβλημένους γιατρούς. Μάλιστα δεν είναι λιγές οι φορές, όπως έχει καταγγείλει η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ πως παρατηρείται το φαινόμενο αρκετοί γιατροί να κλείνουν το πλαφόν των δωρεάν επισκέψεων ήδη από τις πρώτες μέρες του μήνα με συνέπεια οι ασθενείς ασφαλισμένοι να μην ξέρουν πότε να πληρώσουν και πότε όχι τους ιδιώτες γιατρούς του Οργανισμού.


    Δεν είναι λίγες οι φορές που καταγγελίες φθάνουν ακόμη και στο γραφείο του υπουργού Υγείας ότι

Ενημέρωση για Αριθμό Πρωτοκόλλου από το ΝΣΚ

     
Συνάδελφος μας ενημερώνει για το πως αναζήτησε τον αριθμό πρωτοκόλλου από το ΝΣΚ στην αίτηση που έστειλε με συστημένη επιστολή και την απάντηση που πήρε.

ΣΧΟΛΙΟ: Αξίζει των συγχαρητηρίων μας η επαγγελματική αντιμετώπιση  του συσσωρευμένου - έκτακτου όγκου εργασίας από τη γραμματεία του ΝΣΚ....

Θέμα: ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΑΙΤΗΣΗΣ
Παρακαλώ για την αποστολή του αριθμού πρωτοκόλλου της αίτησης μου (στρατιωτικών για μη παραγραφή αναδρομικών) που σας έστειλα συστημένη στις 14/7 (πρέπει να τη παραλάβατε στις 16/7) στο όνομα ................ καθόσον όσες προσπάθειες και να έκανα τηλεφωνικά τις προηγούμενες 2 εβδομάδες απέβησαν άκαρπες...!!
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Τμήμα Πληροφορικής και Υποστήριξης Συστημάτων <info@nsk.gr>
Θέμα: ΑΠ: ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΑΙΤΗΣΗΣ
Καλημέρα. Θα παρακαλούσαμε να ζητήσετε τον αριθμό της αίτησης σας μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, όπου θα έχει ολοκληρωθεί η ηλεκτρονική καταχώρηση των αιτήσεων, δεδομένου ότι το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους έγινε αποδέκτης 60.000 αιτήσεων μόνο σε διάστημα μίας εβδομάδας.
Ευχαριστούμε για την κατανόηση.


Πηγή: http://apostolospapaparisis.blogspot.gr/

Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Διανομή των Εσόδων του Ε.Κ.Ο.Ε.Μ.Σ. Έτους 2013

 
                             



 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

1.  Με την παρούσα ανακοίνωση θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, λαμβάνοντας υπόψη τη διαμορφούμενη οικονομική κατάσταση του Ε.Κ.Ο.Ε.Μ.Σ. και έχοντας πάντα ως βασική επιδίωξη τη διασφάλιση, τόσο της μακροχρόνιας βιωσιμότητας του Ταμείου, όσο και των συμφερόντων των σημερινών και μελλοντικών δικαιούχων του, αποφασίστηκε:

ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ


ΘΕΜΑ : Ηλεκτρονικές διαδικασίες

Σας ενημερώνουμε ότι:

1. Από 01/10/2014, στα πλαίσια της απλούστευσης των διαδικασιών μεταβολής ατομικών στοιχείων των συνταξιούχων του Δημοσίου, παρέχεται η δυνατότητα στους συνταξιούχους που είναι πιστοποιημένοι χρήστες των  ηλεκτρονικών  υπηρεσιών του TaxisNet, να προβούν στη μεταβολή της διεύθυνσης κατοικίας τους συμπληρώνοντας τα σχετικά πεδία του εντύπου Μ1 «Απόδοσης Α.Φ.Μ./Μεταβολής Ατομικών Στοιχείων» που έχει αναρτηθεί στο διαδικτυακό τόπο www.gsis.gr

Πατήστε εδώ:  Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

(Επιλέξτε «Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΜΟΥ»

Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Διαμόρφωση τιμής μεριδίου 2014

    

  Η μείωση του μερίσματος έτους 2014, που υπογράφεται από τον κ. ΥΦΕΘΑ, έγινε μετά από απόφαση του ΔΣ/ΜΤΣ (Υπ' Αριθμ. 16/4/31-7-2014 Πρακτικό ΔΣ/ΜΤΣ) και επί του Εισηγητικού Σημειώματος ο κ. ΥΦΕΘΑ προέβη στο παρακάτω σχόλιο:
    «Κύριο μέλημα του ΜΤΣ πρέπει να είναι ο μηδενισμός του υφιστάμενου ελλείμματος και η επίτευξη του στόχου από το έτος 2017 να είναι σε θέση να διανέμει στους δικαιούχους τα καθαρά έσοδα της προηγούμενης χρήσης, όπως προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία (ΑΝ 559/1937).
     Στην παρούσα φάση η μείωση του μερίσματος είναι αναπόφευκτη βάσει των περιορισμών που θέτει η νομοθεσία.
     Με την αναμενόμενη ψήφιση από τη Βουλή των Ελλήνων (ΒτΕ) των προτεινόμενων διατάξεων, το Ταμείο να υποβάλλει εισήγηση για τη διόρθωση της τιμής μεριδίου τουλάχιστον στα επίπεδα του έτους 2013 (τιμή μεριδίου 5,1999 €), καθόσον όπως προκύπτει από τα Αποτελέσματα Α’ εξαμήνου θα έχει αφενός τη δυνατότητα, αφετέρου θα είναι σε θέση να καλύψει και μέρος του ελλείμματος».
                                                           Εκ του Μετοχικού Ταμείου Στρατού   
ΠΗΓΗ: http://www.mts-mod.gr/